Kubo srušio Atletico u Madridu u 91. minuti, a onda se obrukao proslavom gola

Nije baš uspio kako je zamislio

Kubo srušio Atletico u Madridu u 91. minuti, a onda se obrukao proslavom gola

E. Čaušević

Atletico Madrid doživio je večeras šokantan poraz na svom terenu od Mallorce sa 2:1.

Aktuelni prvak Španije bio je favorit u večerašnjem meču 16. kola La Lige, ali je na kraju Mallorca uspjela da pobijedi sa 2:1 i sa tri boda će se vratiti kući.

Atletico je uspio da dođe do prednosti u 68. minuti kada je Cunha uz dosta sreće uspio da savlada protivničkog golmana i pogodi za 1:0.

Iako se činilo da će madridski klub ponovo da upiše pobjedu u samom finišu utakmice doživjeli su pravi šok. Mallorca je do poravnanja došla u 80. minuti, a strijelac za 1:1 bio je Russo.

Nakon toga Atletico je krenuo po novi gol i pobjedu što je otvorilo mnogo prostora za kontre Mallorce.

U 91. minuti gosti su iskoristili jednu takvu kontru kada je Kubo izašao sam ispred Oblaka i pogodio je za 2:1.

Oglasi

Vidjelo se koliko je Japanac sretan zbog gola i pokušao je efektno da to proslavi klizanjem na koljenima, ali se to nije završilo baš najbolje.

Ovaj 20-godišnji Japanac je ponikao u dresu Barcelone i bio je član La Masije, a onda je sve iznenadio povratkom u Japan gdje je igrao za Tokyo i Yokohamu.

No, na ljeto 2019. godine je potpisao za Real Madrid čiji je još uvijek član, ali većinom igra na posudbama jer u kraljevskom klubu nema mjesta za njega u prvom timu.

Kubo je ljetos došao u Mallorcu na novu posudbu i to je bio odličan potez za njega jer igra standardno, a u Realu će sigurno biti ponosni jer je srušio gradskog rivala na Wanda Metropolitanu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Japanac je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao osam mečeva u La Ligi i sinoćnji gol protiv Atletico Madrida bio mu je prvi ove sezone u dresu Mallorce.

Top Komentari

Noname992
Da te nije oborio na kladionici pa se po tebi 'obrukao' proslavom gola
9 0
King_Kenny
...ovo je sramotno,trebali su mu ponistiti gol zbog ovoga...pa ovo su osnovne stvari koje moraju da se znaju pri proslavi gola...strasno,evo iznervirao sam se sad.
8 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi