Atletico pokupio najviše nagrada, jedna i za Messija

Marca birala najbolje u prošloj sezoni

Atletico pokupio najviše nagrada, jedna i za Messija

E. Škorić

Španski sportski list sa sjedištem u Madridu, Marca, birao je najbolje u La Ligi prošle sezone.

Marca tradicionalno krajem godine bira najbolje aktere La Lige, a ovaj put najviše nagrada pripalo je Atletico Madridu, aktuelnom prvaku Španije.

Jan Oblak ponovo je izabran za najboljeg golmana u španskom prvenstvu, a ovo je slovenskom reprezentativcu peta ovakva nagrada. Najboljim igračem La Lige za prošlu sezonu proglašen je Luis Suarez, a Diego Simeone po treći put u karijeri izabran je za najboljeg trenera.

Nagradu za najboljeg strijelca ponio je sada već bivši igrač Barcelone Lionel Messi, koji je ovo priznanje osvojio čak osam puta u karijeri.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je u dresu Barcelone prošle sezone u španskom šampionatu postigao 30 golova na 35 mečeva, ali to nije bilo na kraju Kataloncima dovoljno za titulu.

Interesantno, za aktere Real Madrida nije bilo priznanja na dodjeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti