Atletico Madrid pobijedio Huescu i vratio se na prvo mjesto

Domaći slavili sa 2:0

Atletico Madrid pobijedio Huescu i vratio se na prvo mjesto

E. Čaušević

Fudbaleri Atletico Madrida večeras su na svom terenu pobijedili Huescu sa 2:0 u meču 31. kola La Lige.

Atletico je uspio da dođe do nove važne pobjede u borbi za titulu i sačuva prvo mjesto na tabeli.

Ekipa Diega Simeonea na svom terenu je sa 2:0 pobijedila Huescu koja večeras nije uspjela da zaprijeti Atleticu i dodatno im zakomplikuje borbu za prvaka Španije.

Atletico je prvu šansu imao u 11. minuti kada je Carrasco pokušao, ali je golman gostiju sjajno to odbranio. U nastavku akcije zaprijetio je i Saul, ali je Alvaro Fernandez ponovo bio siguran.

Domaći su otpor gostiju uspjeli da slome u 39. minuti. Angel Correa je uspio da savlada Fernandeza i pogodi za 1:0 i veliko olakšanje domaćeg tima.

U drugom dijelu Atletico je diktirao tempo igre. Domaći su prijetili preko Carrasca i Kokoea, ali je ostalo 1:0. Jedinu pravu šansu gosti su imali u u 79. minuti preko Sandra, ali se Atletico spasio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Samo dvije minute kasnije sve je bilo jasno u ovom meču. Yanick Carraso je uspio da zabije gol za 2:0 i riješi pitanje pobjednika i donese svom timu važna tri boda.

Atletico se vratio na prvo mjesto sa 73 boda i ima tri boda više od Rel Madrida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi