Dok se čeka transfer Edina Džeke, Conte priželjkuje ponovnu saradnju sa "miljenikom"

Morata na meti Intera

Dok se čeka transfer Edina Džeke, Conte priželjkuje ponovnu saradnju sa "miljenikom"

Antonio Conte je preuzeo kormilo Intera i sada se očekuje da će italijanski strateg po svom ukusu "kreirati" ekipu Nerazzurra za narednu sezonu.

Jedno od pojačanja Intera o kojima se intenzivno špekuliše je i naš Edin Džeko, a navodno se između njegove Rome i Nerazzurra i intenzivno pregovara kako bi se transfer konačno realizovao.

Međutim, moglo bi biti još promjena u ofanzivnoj liniji Intera.

Corriere della Sera tvrdi da je Conte spreman pokazati Mauru Icardiju izlazna vrata Giuseppe Meazze u zamjenu za Alvara Moratu.

Alvaro Morata je i dalje član Chelseaja, ali je poslan na posudbu u Atletico Madrid do 2020. godine. Jorgandžije imaju opciju otkupa ugovora, ali se za sada špekulisalo da je neće iskoristiti.

Ipak, ukoliko Chelsea "aminuje", Atletico bi mogao iskoristiti opciju otkupa kako bi Moratu poslao na Meazzu u zamjenu za Maura Icardija - sve to u slučaju odlaska Antoinea Griezmanna.

Ukoliko Griezmann napusti stadion Wanda Metropolitano, Diego Simeone želi novog "elitnog napadača", a to bi Mauro Icardi sigurno bio.

Sa druge strane, Icardi je izgleda odbio produženje saradnje sa Interom, a Conte ne bi imao ništa protiv da Argentinac ovog ljeta ode sa Meazze ukoliko u suprotnom smjeru stigne Morata, napadač sa kojim je svojevremeno sarađivao u Juventusu, ali i Chelseaju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dakle, Inter je spreman ponuditi Icardija Atletico Madridu u zamjenu za Alvara Moratu, ali treba vidjeti da li će sva tri kluba uspjeti pronaći zajednički jezik pošto je Španac i dalje zvanično član Chelseaja.

Također, nije poznato da li bi u transfer bila uključena i određena suma novca.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Hvala vam na ovom predivnom clanku , visoke + neprocjenive vrijednosti . Zaboravili ste napisati da je Edin danas dobio proljev , prezdero se hurmasica koje je Amra napravila
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi