Atletico Madrid u Lisabonu izborio prvo mjesto

Galatasaray ide u Evropsku ligu

Atletico Madrid u Lisabonu izborio prvo mjesto

Endin Čaušević

Atletico Madrid slavio je protiv Benfice u Lisabonu (2:1) u okviru šestog kola grupne faze Lige prvaka.

Madriđani su ovom pobjedom osigurali prvo mjesto u grupi C sa 13 osvojenih bodova. Iako je Benfica imala sve u svojim rukama na kraju će se morati zadovoljiti sa drugim mjestom.

Atletico je poveo u 33. minuti, a strijelac je bio Saul. U 55. minuti gosti su udvostručili prednost preko Vietta. Jedini gol za domaće postigao je Mitroglou.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Drugu utakmicu u ovoj grupi igrali su Galatasaray i Astana. Na kraju su remizirali 1:1 i ekipa iz Istanbula je teškom mukom izborila treće mjesto i plasman u Evropsku ligu. Gol za Galatu postigao je Inan u 64. minuti, dok je jedini strijelac za goste bio Twumasi dva minuta ranije.


Fernando Llorente Goal 1:0 Sevilla vs Juventus... by HDFootball2015
Goal Selcuk Inan ~Galatasaray 1-1 Astana~ UCL... by worldtvhd1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.