Atletico Madrid u posljednjoj sekundi izbjegao poraz protiv Eibara

Gosti su bili tako blizu pobjede

Atletico Madrid u posljednjoj sekundi izbjegao poraz protiv Eibara

Endin Čaušević

Fudbaleri Atletico Madrida danas su remizirali na domaćem terenu protiv Eibara (1:1) u okviru četvrtog kola španske La Lige.

Atletico je bio veliki favorit u današnjoj utakmici i navijači domaće ekipe očekivali su nova tri boda, ali na kraju su razočarani napustili stadion jer je Eibar uspio da dođe do boda iako su gosti imali puni plijen do posljednjih sekundi.

Domaći tim uputio je čak 15 šuteva prema golu Eibara, a osam ih je išlo u okvir, no nisu imali lijek za sjajnog golmana Dmitrovića koji je briljirao na golu gostiju. Srbijanski golman odbranio je nekoliko zicera igračima Atletica i jedan je od najzaslužniji što Eibar neporažen napušta Madrid.

Gosti su poveli u 89. minuti kada je Enrich utišao domaće navijače i pogodio za 0:1 i činilo se da će dovesti svoj tim do pobjede. Ipak, u posljednjim sekundama utakmice Atletico je došao do boda kada je u 95. minuti mrežu Dmitrovića zatresao Moreno za konačnih 1:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico je trenutno četvrti sa pet bodova, a Eibar je na 11. mjestu sa samo jednim bodom manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi