Atletico Madrid uz dosta muke u četvrtfinalu Kupa kralja

Las Palmas slavio u Madridu

Atletico Madrid uz dosta muke u četvrtfinalu Kupa kralja

E. Čaušević

Atletico Madrid plasirao se u četvrtfinale Kupa kralja iako je večeras Las Palmas slavio sa 3:2 u revanš meču osmine finala u Madridu.

Izabranici Diega Simeonea u prvom meču slavili su sa 2:0 pa su večeras na Vicente Calderonu igrali dosta opuštenije što im se moglo osvetiti. Atletico je u drugom dijelu ubacio u brzinu više, ali ni Las Palmas nije želio tek tako da odustane.

Domaća ekipa do prednosti je stigla u 49. minuti utakmice kada je mrežu Las Palmasa zatresao Griezmann na asistenciju Gaitana. Međutim, desetak minuta kasnije gosti su izjednačila golom Livaje.

U 61. minuti utakmice Atletico je ponovo stigao do prednosti kada je na 2:1 povisio Correa. I kada su svi očekivali da domaći slave u ovom meču Las Palmas je u samom finišu stigao do preokreta. Prvo je na 2:2 izjednačio Livaja, da bi konačnih 3:2 za goste postavio Garcia.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kup kralja, osmina finala:

Atletico Madrid - Las Palmas 2:3


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti