Hulka svi znaju po ubitačnoj ljevici, ali sinoć golom života pokazao kakav je čarobnjak!

Magija o kojoj bruji svijet

Hulka svi znaju po ubitačnoj ljevici, ali sinoć golom života pokazao kakav je čarobnjak!

E. Čaušević

Atletico Mineiro sinoć je na svom terenu pobijedio Athletico Paranense sa 2:1 u okviru trećeg gola brazilske Serie A, a ponovo je glavna tema fudbalske javnosti iskusni napadač Hulk koji je još jednom oduševio svijet golom za pamćenje.

Atletico Mineiro nije otvorio najbolje novu sezonu u Seriji A, ali sinoć je ovaj klub pred svojim navijačima uspio da dođe do prve ovosezonske pobjede u prvenstvu.

Na stadionu Mineirao u Belo Horizonteu ekipa Atletica uspjela je sa slavi protiv Paranensea sa 2:1, a ponovo je glavna tema fudbalske javnosti nevjerovatni Hulk.

Nakon povratka u Brazil ovaj iskusni napadač igra u fantastičnoj formi, a sinoć se pokazalo da će Hulk i ove sezone biti prva zvijezda Atletico Mineira.

Hulk je u Atletico Mineiro stigao početkom 2021. godine nakon pet sezona koje je proveo u Kini. Iako ima već 36 godina pokazao je još jednom da nije za penzije i da u nogama i dalje ima pravu magiju.

Naravno, Hulk je najviše poznat po svom paklenom udarcu lijevom nogom koji je strah i trepet za protivničke golmane, ali sinoć je pokazao da to nije jedino što on ima za pokazati na fudbalskom terenu.

Oglasi

Napadač Atletico Mineira je zabio nevjerovatan gol nakon sjajnog solo prodora kojim je oduševio fudbalski svijet.

Da će to biti njegova noć Hulk je pokazao već u desetoj minuti utakmice kada je zabio gol za 1:0, ali pravu čaroliju smo od njega vidjeli i u finišu ovog meča kada je udvostručio prednost Mineira.

Hulk je magiju izveo u 84. minuti i doveo je Atletico u prednost od 2:0 za oduševljenje navijača na stadionu Mineirao koji su se divili magiji koju je Huilk izveo i jasno je odmah bilo da će taj gol obići svijet.

Gosti su do kraja uspjeli samo da ublaže ovaj poraz kada je Vitor Roque u drugoj minuti sudijske nadoknade postavio konačnih 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi