Atletico nakon penala osvojio Audi Cup

Bolji od Liverpoola

Atletico nakon penala osvojio Audi Cup

Endin Čaušević

Atletico Madrid večeras je u finalu Audi Cupa savladao Liverpool nakon boljeg izvođenja penala.

Španski tim je dosta bolje otvorio večerašnje finale na Allianz Areni, a do prednosti Atletico je stigao u 33. minuti kada je mrežu Redsa zatresao Bare. Iako su obje ekipe igrale u rezervnim sastavima mogli smo na momente vidjeti jako dobar fudbal.

U drugom poluvremenu Jurgen Klopp je na teren odlučio poslati nešto jači tim, no to nije previše poremetilo igru Atletica. Ipak, Redsi su u samom finišu meča uspjeli da izjednače na 1:1 golom iz penala kojeg je postigao Firmino što je značilo da ćemo pobjednika Audi Cupa saznati tek nakon penala.

Za Atletico Madrid sigurni su bili svi izvođači, dok je na drugoj strani jedino Henderson promašio penal što je na kraju poštalo Redse. Golove za Atletico dali su Griezmann, Torres, Gabi, Gaitan i Filipe Luis, a za Liverpool Firmino, Origi, Kent i Grujić.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi