Atletico potvrdio da želi dovesti još jedno pojačanje

Vraća se Diego Costa?

Atletico potvrdio da želi dovesti još jedno pojačanje

Endin Čaušević

Španski napadač Diego Costa očajnički želi ovog ljeta napustiti Chelsea i vratiti se u Atletico Madrid.

Costa je već u januaru dao do znanja čelnicima londonskog kluba da ima namjeru napustiti ovaj tim. Španski reprezentativac je odbio nekoliko bogatih ponuda iz Kine jer mu je velika želja da se vrati u Atletico Madrid. Ipak, problem je što Atletico može dovoditi igrače ovog ljeta, ali zbog FIFA-ine suspenzije oni mogu igrati tek u drugom dijelu sezone.

Atletico Madrid je prije nekoliko dana potvrdio da je Vitolo stigao iz Seville, ali je odmah posuđen u Las Palmas gdje će igrati do januara. Ista stvar mogla bi se desiti i u slučaju da dođe Diego Costa. Ukoliko Španac odbije posudbu šest mjeseci neće moći zaigrati za Atletico.

Da se tu nešto kuha potvrđeno je i iz španskog kluba. Miguel Angel Gil Marin je izjavio da Atletico želi dovesti još jedno pojačanje ovog ljeta i mnogi su sigurni da se radi o Diegu Costi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"FIFA-ina suspenzija da ne možemo prijaviti nove igrače ovog ljeta je ostavila trag. Međutim, to nas neće zaustaviti u dovođenju novih igrača. Imamo cilj da dovedemo još jedno pojačanje i sve zavisi sada da li će Diego Simeone željeti tog igrača. Novi igrači nemaju pravo igrati za nas do januara i cilj je da svi idu na posudbe", rekao je Marin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi