Atletico očekivano u polufinalu Kupa Kralja

Eibar ispao

Atletico očekivano u polufinalu Kupa Kralja

Atletico Madrid izborio je plasman u polufinale španskog Kupa Kralja. 

Iako su večeras remizirali sa Eibarom (2:2), fudbaleri tima iz Madrida uspjeli su se plasirati u polufinale zahvaljujući tome što su u prvoj utakmici odigranoj na Vicente Calderonu slavili sa ubjedljivih 3:0. 

Jorgandžije su oprezno krenule u meč i nisu dozvoljavale domaćinu da nekim golom možda vrati neizvjesnost u ovaj dvomeč, pa je prvih 45 minuta završeno bez pogodaka. 

Nastavak utakmice ponudio je nešto otvoreniju igru s obje strane. Na prvi gol se čekalo do 49. minute kada je Gimenez donio Atleticu vodstvo. 

Prednost od 1:0 na semaforu je stajala do 73. minute, a gol za izjednačenje postigao je Enrich. Samo sedam minuta kasnije Leon je uspio dovesti Eibar u vodstvo, međutim nade domaćina da bi mogli doći do utješne pobjede ugasio je Juanfran u 85. minuti. To je, ispostavit će se, bio i posljednji gol na utakmici. 

 U nastavku današnjeg programa u Kupu Kralja snage će odmjeriti još Celta Vigo - Real Madrid.

Copa del Rey, četvrtfinale:

Eibar - Atletico Madrid 2:2 (0:3)

Potražite više informacija na temu La Liga:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi