Atletico odredio cijenu za Saula Nigueza, City i Barca će se duboko razočarati

Ništa ispod 150 miliona

Atletico odredio cijenu za Saula Nigueza, City i Barca će se duboko razočarati

Edmir Škorić

Atletico Madrid je ovog ljeta spreman prodati Saula Nigueza, ali samo ako stigne prava ponuda.

Priča se da će veznjak biti na listi želja Pepa Guardiole, ali se vjeruje da bivši trener Barcelone nema želju da isplati iznos koji žele u Madridu.

24-godišnjak je potpisao osmogodišnji ugovor prije početka sezone 2018-19, nakon interesa Barcelone, a Atletico se u ugovoru ogradio i sa odštetnom klauzulom, koja iznosi 150 miliona eura.

U Atleticu su sada spremi da izgube Nigueza, ali samo u slučaju da neko uplati tih 150 miliona, no City želi da ga dovede za najviše 100 miliona eura.

Atleticu se ne žuri, pošto je nedavno prodao Lucasa Hernadeza u Bayern. Diego Simeone također voli Nigueza, no naravno da ni on neće imati ništa protiv da ovaj sjajni igrač ode za 150 miliona eura.

Uz City Barcelona je i dalje glavni favorit za dovođenje Nigueza, ali Katalonci su spremni da plate 110 miliona, dakle opet manje od onoga što žele na Wanda Metropolitanu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dvadesetčetverogodišnji Niguez je ponikao u Atleticu i lako bi mogao da postane legenda ovog kluba ukoliko uskoro ne promijeni sredinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti