Atletico okončao kraljevski san o tituli
Foto: EPA

Atletico Madrid slavio na Santiago Bernabeu

Atletico okončao kraljevski san o tituli

Endin Čaušević

Fudbaleri Atletico Madrida danas su slavili na Santiago Bernabeu u derbiju protiv Real Madrida (1:0).

Derbi 26. kola španske Primere pripao je ekipi Atletico Madrida koji je sa minimalnih 1:0 slavio protiv kraljevskog kluba. Prvo poluvrijeme današnje utakmice obilježila je dosta gruba igra gostiju, te nekoliko žutih kartona.

Prvu šansu na utakmici Real Madrid imao je u 32. minuti utakmice kada je iz slobodnjaka zarijetio Ronaldo, ali je Oblak odbranio njegov udarac.

Atletico je desetak minuta kasnije imao odličnu priliku. Griezmann je uputio udarac sa nekih dvadesetak metara, ali je Navas sjajnom intervencijom loptu poslao u korner.

Na otvaranju drugog poluvremena Atletico Madrid je stigao do prednosti. Filipe Luis je asistirao za Griezmanna, koji je rutinski pogodio mrežu Kraljeva za 1:0. Isti igrač je u 67. minuti imao još jednu dobru priliku, ali je ovaj put njegov udarac bez problema zaustavio golman domaćih.

Atletico Madrid je drugi na tabeli Primere sa 58 osvojenih bodova, dok je Real Madrid treći sa četiri boda manje.

Primera, 26. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid - Atletico Madrid 0:1 (Griezmann 53')


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije