Velika pobjeda Atletica u samom finišu, Madriđani bi trebali da "počaste" golmana Osasune

Jorgandžije ipak slave

Velika pobjeda Atletica u samom finišu, Madriđani bi trebali da "počaste" golmana Osasune

E. Škorić

Atletico Madrid je u susretu 14. kola španske La Lige teškom mukom savladao Osasunu s 1:0.

Atletico je imao pakleno težak meč protiv gostiju iz Pamplone, da bi tek u završnici uspjeli da slome otpor i da dođu do gola kojim su ostvarili pobjedu.

Carrasco je izveo korner, Felipe sjajno glavom loptu usmjerio u mrežu Osasune, ali uveliko je domaćinu pomogao gostujući golman Herrera koji je bespotrebno izašao sa gola.

U 92. minuti Oblak je spasio nakon udarca Osasune, a zatim je Carrasco s centra gađao na prazan gol, ali je stativa zaustavila njegov pokušaj.

Felipeov gol Atleticu je donio sedmu pobjedu i proboj na četvrto mjesto sa 26 bodova, dok je na vrhu Sevilla sa 28 bodova. Slijede Real Sociedad sa 28 i Real Madrid sa 27 bodova, s tim da Kraljevi imaju utakmicu manje.

Atleticu nakon utakmice Lige prvaka slijedi gostovanje Cadizu i aktuelni prvak Španije mora da se uozbilji ako želi ponovo ostati konkurentan u borbi za naslov.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba istaći da su danas zbog povreda Atleticu nedostajali Joao Felix i Trippier, dok su neke zvijezde poput Suareza, Kondogbie i De Paula tek u nastavku ušli u igru. Jasno, mnogi su umorni nakon zahtjevnih putovanja i utakmica u dresovima naciolanih timova.

Pogledajte pogodak Felipea na OVOM linku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi