Klub mu zabio nož u leđa, ali on poručio da zbog toga neće odustati i želi pokazati koliko vrijedi

Ništa od prekida posudbe i povratka u Atletico Madrid

Klub mu zabio nož u leđa, ali on poručio da zbog toga neće odustati i želi pokazati koliko vrijedi

E. Čaušević

Saul Niguez je ljetos odlučio da napusti Atletico Madrid i karijeru nastavi u Chelseaju.

Saul u Atleticu prethodne sezone nije imao minutažu kao inače i odlučio je da je vrijeme za novi izazov u karijeri.

Ovaj 26-godišnji veznjak dobio je ponudu Chelseaja koju nije mogao da odbije. Plavci su odlučili da Saula dovedu na posudbu do kraja ove sezone uz mogućnost otkupa ugovora.

Međutim, Saul se nije baš najbolje uklopio u svoju novu ekipu. Njegov debi bio je za zaborav, a u Premiershipu je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao tek dvije utakmice i upisao je ukupno 47 minuta.

U ostalim takmičenjima nastupio je još na tri utakmice, ali sigurno da je to daleko od onoga što je očekivao kada je ljetos stigao na Stamford Bridge.

Španski mediji objavili su da se Saul ne nalazi u planovima Thomasa Tuchela i kako stvari stoje nakon svega pola godine španski veznjak bi mogao da napusti londonski klub.

Ugledna Marca objavila je da Chelsea želi čak u januaru da prekine Saulovu posudbu nakon čega bi se on vratio u Atletico Madrid. Kakav promašaj je bio odlazak u Chelsea najbolje pokazuje činjenica da je manje minuta od njega upisao samo treći golman Marcu Bettinelli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Atleticu ne žele da se Saul vrati u januaru i poručili su da u ugovoru uopšte nema nikakve klauzule da Plavci ranije mogu da prekinu njegovu posudbu. Zbog toga je jasno da će Saul ostati u Chelseaju do kraja sezone i pokušat će se nekako izboriti za minutažu.

Saulu je krivo što mu je Chelsea tako "zabio nož u leđa" jer nisu uopšte razgovarali s njim i dali mu do znanja da žele da se on u januaru vrati u Atletico. Španac je ljut zbog takvog odnosa, ali je i pored toga spreman da dokaže da njegov dolazak u London nije bio greška.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi