Atletico ostaje bez Oblaka: Bogati Arapi pristali isplatiti otkupnu klauzulu

Slovenac nakon četiri godine napušta Madrid?

Atletico ostaje bez Oblaka: Bogati Arapi pristali isplatiti otkupnu klauzulu

Već neko vrijeme se špekuliše da bi Jan Oblak narednog ljeta mogao napustiti Atletico Madrid, klub čiju mrežu čuva od 2014. godine.

Za usluge sjajnog golmana su zainteresovani Arsenal i Chelsea, ali bi premierligaški duo mogao ispasti iz utrke za njegov potpis. Naime, Oblak je zapao za oko PSG-u, a navodno su vlasnici francuskog kluba odlučili da će upravo ovaj čuvar mreže biti njihov prvi prioritet na narednom prelaznom roku.

Prema navodima španskih medija, bogati vlasnici PSG-a su spremni isplatiti Atleticu puno otkupnu klauzulu za Oblaka, a ona iznosi 100 miliona eura.

U PSG-u se već neko vrijeme muče sa pronalaskom kvalitetne, stalne opcije među stativama, pa iako Alphonse Areola, produkt klupske akademije, ima pregršt talenta čelnici kluba smatraju da je ove sezone pravio previše grešaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zbog toga su vlasnici kluba na čelu sa prvim čovjekom Al-Khelaifijem odlučili riješiti ovaj problem "jednom za sva vremena" i to upravo dovođenjem Obalak na Park prinčeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi