Atletico pobijedio Alaves, konačno proradio i Nikola Kalinić

Domaći slavili sa 3:0

Atletico pobijedio Alaves, konačno proradio i Nikola Kalinić

Endin Čaušević

Fudbaleri Atletico Madrida danas su na domaćem terenu pobijedili Deportivo Alaves sa 3:0 u okviru 15. kola španske La Lige.

Jorgandžije su uspjele da dođu do nove pobjede u ovoj sezoni, a danas su pred svojim navijačima bili bolji od Alavesa. Atletico je do prvog gola stigao u 25. minuti kada je mrežu gostujućeg tima zatresao hrvatski napadač Nikola Kalinić prvim golom u ovoj sezoni La Lige.

U drugom poluvremenu gledali smo veliki borbu na terenu. Alaves se nije predavao i pokušao je doći do poravnanja, no Atletico je na kraju uspio da slomi otpor gostiju.

U 82. minuti domaći su udvostručili svoju prednost kada je pogodio Griezmann, a samo pet minuta kasnije Rodrigo je postavio konačnih 3:0 za Atletico Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico Madrid je trenutno na drugom mjestu sa 28 bodova koliko ima i prvoplasirana Barca uz meč manje, dok je Alaves i dalje na iznenđujućem četvrtom mjestu sa četiri boda manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi