Kina je budućnost za Diega Costu
Diego Costa je godinama važio za jednog od najboljih napadača Evrope, ali doživio je potpuni pad u Chelseaju gdje je bio u nemilosti nekadašnjeg menadžera Antonija Contea (Foto: EPA)

Iskusni napadač dobio ponudu iz Superlige

Kina je budućnost za Diega Costu

Midhat Šljivak

Napadač madridskog Atletica Diego Costa dobio je novu ponudu iz Kine i vrlo lako bi se moglo desiti da mu meč protiv Girone (1:1) bude posljednji u dresu Jorgandžija.

Costa je nakon meča sa Gironom otputovao u Brazil gdje mu slijedi operacija metatarzalne kosti u lijevom stopalu, a nakon operativnog zahvata slijedi mu pauza od gotovo tri mjeseca.

Ipak, prema navodima do kojih je došao italijanski novinar Alessio Alaimo, meč sa Gironom bi mogao biti posljednji kojeg je Costa odigrao u dresu Atletica.

Kako tvrdi Alaimo, kineski superligaš Tianjin Quanjian je spremio novu bogatu ponudu za Costu, a koju je 30-godišnji napadač spreman prihvatiti. Navodno je njegov agent Jorge Mendes saopštio upravi Atletica da se spreme za odlazak ovog fudbalera i da od 1. januara traže zamjenu.

Diego Costa je veliko razočarenje u Madridu

Diego Costa se na velika vrata vratio u Atletico u januaru ove godine. Smatralo se kako će upravo on biti ta karika koja će biti presudna u važnim utakmicama, ali to se nije dogodilo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Skromne partije pružao je reprezentativac Španije. Nije ispunio apsolutno nikakva očekivanja, pa je u ukupno 38 odigranih utakmica od dolaska iz Chelseaja postigao samo osam pogodaka. To je razočaralo navijače Atletica i oni nemaju ništa protiv da se klub riješi Coste.

Kina bi za njega na kraju mogla biti idealna destinacija. Dobio bi ogroman novac, bio bi velika zvijezda u ovoj zemlji i sigurno da bi odluka o odlasku u Kini mogla biti prava u ovom trenutku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi