Atletico se ponadao čudu, ali Isco odveo Real u finale

Madriđani u finalu protiv Juventusa

Atletico se ponadao čudu, ali Isco odveo Real u finale

Fudbaleri Real Madrida igrat će u finalu Lige šampiona protiv Juventusa, nakon što su večeras na Vincente Calderon stadionu izgubili od Atletica 2:1, ali zbog pobjede (3:0) u prvom meču prošli dalje.

Iako niko nije očekivao veća uzbuđenja kada je u pitanju prolaz u finale, ipak smo tako nešto dobili i to nakon samo 16 minuta. Atletico je poveo u 12. minuti kada je Koke asistirao, a Niguez pogodio.

To ne bi toliko zainteresovalo neutralne gledatelje, da samo četiri minute kasnije sudac Cakir nije dosudio penal za domaće, a siguran sa bijele tačke bio je Griezmann.

Ipak, od tog trenutka igralo se većinom na sredini terena i Real je uspio da ublaži silne nalete Atletica. Sve je bilo riješeno pred kraj prvog poluvremena, tačnije u 42. minuti kada je Isco nakon asistencije Kroosa savladao Oblaka i utišao Vincente Calderon. Tada je bilo jasno da Atletico gotovo sigurno ne može proći dalje, jer su morali postići još tri, a ne primiti nijedan gol do kraja.

U drugom poluvremenu domaći se nisu predavali te su stvorili nekoliko dobrih prilika, a najbolju su propustili Carrasco i Gameiro u 67. minuti, tačnije Navas im je fantastično odbranio.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja i Real se plasirao u finale. Tamo ih čeka duel protiv Juventusa, koji je u sinoćnjem revanšu polufinala izbacio Monaco.

Liga šampiona, revanš polufinala: 

Atletico Madrid:Real Madrid 2:1 (Niguez 12', Griezmann 16' (P)-Isco 42')



Potražite više informacija na temu Liga prvaka:





Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti