Ramos je mnogo toga doživio u karijeri, a današnje scene u Madridu nije očekivao ni u noćnim morama

Pred duel na Metropolitanu

Ramos je mnogo toga doživio u karijeri, a današnje scene u Madridu nije očekivao ni u noćnim morama

Haris Zilić

U toku je zaostali duel četvrtog kola španske La Lige između Atletico Madrida i Seville koji se igra na Metropolitanu, a zanimljivo je bilo prije samog početka utakmice.

Oficijelni spiker je predstavljao igrače oba tima, a kada je na red došao Sergio Ramos defanzivac Seville na tribinama je nastao urnebes.

Ime Sergia Ramosa ispraćeno je žestokim zvižducima i očigledno je da iskusni defanzivac u Madridu nije poželjan bez obizra da li se radilo o navijačima Atletica ili Reala.

Ramos je znao na Santiago Bernabeu doživjeti saldo zvižduka i uvreda, ali vjerovatno nije očekivao da ga slično može zadesiti na gostovanju kod Atletica.

Pomenuti detalj prije utakmice i reakcije navijača možete pogledati OVDJE.

Oglasi

Sevilli jako loše ide u Primeri ove sezone i trenutno su na 15. pozicji sa 16 osvojenih bodova, bliže su opasnoj zoni nego pozicijama koje vode u Evropu.

Kada spominjemo Evropu dodajmo to da je Sevilla završila takmičenje u Ligi prvaka kao fenejraš grupe iza Arsenala, PSV-a i Lensa te tako ostala bez evropskog proljeća.

Segio Ramos (37) je odlučio da završi karijeru u klubu gdje je i sve počelo daleke 2004. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iskusni defanzivac je prošao sve omladinske kategorije Seville, a prvi tim je napustio 2005. godine kada je prešao u Real Madrid u kojem se zadržao 16 godina.

Nakon Reala, dvije godine nosio je dres francuskog PSG-a i sada privodi karijeru kraju u svom matičnom klubu u Andaluziji. Za reprezentaciju Španije Ramos je nastupio 180 puta i postigao je 23 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi