Kakav krah Super lige! Četiri evropska velikana rekli "ne" ovom takmičenju!
Manchester United, očito, odustao od Super lige.

Manchester United, Bayern i Sevilla

Kakav krah Super lige! Četiri evropska velikana rekli "ne" ovom takmičenju!

Eldar Ganibegović

Super liga danas je na Evropskom sudu pravde dobila presudu protiv UEFA-e i FIFA-e, no to kao da je poslužilo samo kao okidač da joj na drugi način mnoga vrata budu zatvorena.

Samo iz Real Madrida i Barcelone od svih klubova za sada su stigle pozitivne reakcije kada je u pitanju Super liga, dok brojni drugi klubovi zatvaraju vrata ovoj ligi.

Manchester United van Super lige

"Naš stav se nije promijenio. Ostajemo u potpunosti posvećeni učešću u UEFA takmičenjima i pozitivnoj saradnji sa UEFA-om, Premier ligom i kolegama klubovima preko ECA na daljem razvoju evropske igre", zvanična je poruka iz Manchester Uniteda.

Nije ni čudo, ako uzmemo u obzir da klubovima iz Engleske prijeti izbacivanje iz Premier lige ako uđu u Super ligu.

Oglasi

Bayern također protiv

"Vrlo je jasno: vrata za Superligu u Bayernu ostaju zatvorena. Ovakvo takmičenje predstavljalo bi napad na važnost domaćih liga i evropskog fudbala“, kaže izvršni direktor kluba, Dreesen.

Atletico Madrid i saopštenje u tri tačke

Atletice Madrid, nakon analize presude Evropskog suda pravde, želi saopštiti sljedeće:

1. Rezolucija o okviru prethodnog odobrenja za druga takmičenja poziva se na stare statute UEFA-e koji su već izmijenjeni u junu 2022. godine.

2. Udruga evropskih klubova (ECA) i UEFA stvorili su partnerstvo koje obesmišljava tvrdnju da je UEFA monopol, budući da klubovi, na temelju sporazuma donesenih u okviru ovog zajedničkog partnerstva (joint venture), odlučuju 50/50 kome se prodaju sponzorska i televizijska prava te raspodjela tih prihoda, kao i takmičarski formati.

3. Europska fudbalska porodica ne želi Super ligu. Njemačka, Francuska, Engleska, Italija, Španija (osim Real Madrida i Barcelone) itd. Oni ne žele Super ligu. Zalažemo se za zaštitu velike porodice evropskog fudbala, za zaštitu domaćih liga i kroz njih ostvarivanje kvalifikacija za evropska takmičenja na terenu svake sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovome dodajmo da je i Sevilla rekla "ne" Super ligi i zaista je veliko pitanje na koji način u organizaciji ove lige misle da ona zaživi. Ko će je igrati, samo Barcelona i Real Madrid?

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaxBavarac
Hehe,koje smece od klubova su ovaj Penal Madrid i Uefalona,,kome su najvise valjali iz UEFE zabijaju im noz u ledza,tako im i treba...respect za ManUtd,Sevillu i naravno najbolji klub na svijetu Bayern...bit ce tu jos klubova koju su protiv,nesumnjam
0 2
Ecosport
Man United ionako ne može ništa u Superligi, pa mu je jedina opcija da nešto osvoji, da ostane u Uefi. Bayern je njemački klub, oni se ne zalijeću ispočetka, ali će kasnije pristati na Superligu kad vide da je u Uefi ostalo samo par dobrih klubova. Slično kao što Njemačka sada pristaje na dolazak investitora u fudbal, tako će i Bayern kasnije priatati na Superligu. A Sevilla je svakako loša, jedini joj je spas da sad za sad ostane u Uefi. Svi veći klubovi će za par godina igrati u Superligi, to zapamtite. Uefu svakako treba zaobići, uzimali su najviše love. Dovoljne su samo 3 stvari, TV prava, reklame i kazne. Od svega su uzimali. Sikter od sad!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi