Ramos do kraja karijere ima još samo jednu želju, ali ona je danas ugašena na najtužniji način

Nudi se, ali uzalud

Ramos do kraja karijere ima još samo jednu želju, ali ona je danas ugašena na najtužniji način

Endin Čaušević

Sergio Ramos ljetos se vratio u Sevillu kao slobodan igrač iako navijači tog kluba nisu bili za njegov povratak. No, pokazalo se da je to bio pun pogodak za klub, ali i za Ramosa koji igra u sjajnoj formi iako ima već 37 godina.

Ramos se nakon 18 godina vratio u klub u kojem je ponikao, a iako nije bio u najboljem odnosu s navijačima Seville na kraju je sve došlo na svoje mjesto.

Ovaj 37-godišnji defanzivac igra u sjajnoj formi od dolaska u Sevillu i zabetonirao je svoje mjesto u odbrani ovog tima.

Iako mnogi smatraju da je Ramos na zalasku karijere on je pokazao da i dalje može igrati na visokom nivou, a nedavno je iznenadio mnoge izjavom da ozbiljno razmišlja o povratku u reprezentaciju Španije jer smatra da i Crvenoj furiji pomoći.

Ramos se i prethodne dvije godine nudio Luisu Enriqueu smatrajući da je zaslužio poziv, ali od toga na kraju nije bilo ništa.

Oglasi

No, nakon što je za novog selektora izabran Luis de la Fuente čini se da se Ramos ponadao da bi se ponovo mogao vratiti u reprezentaciju, te da dobrim igrama zaslužuje poziv.

Međutim, čini se da od toga neće biti ništa i da Ramosov san da se propisno oprosti od reprezentacije Španije neće biti ispunjen.

De la Fuenta su pitali šta misli o povratku Ramosa u nacionalni tim nakon što se iskusni igrač Seville ponudio selektoru, ali on je kratko i jasno poručio da o tome uopšte ne razmišlja i da Ramos nije u njegovim planovima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Selektor Španije neće zvati Ramosa u reprezentaciju jer je zadovoljan s igračima u defanzivi koje ima na raspolaganju, te smatra da mu iskusni defanzivac nije potreban.

Ramos je u dresu Španije osvojio sve što je mogao, a za Crvenu furiju odigrao je čak 180 utakmica i zabio je 23 gola. Posljednji meč upisao je 31. marta 2021. godine protiv Kosova kada je odigrao četiri minute.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi