Atletico siguran u prvom meču osmine finala

Španski Kup Kralja

Atletico siguran u prvom meču osmine finala

Fudbaleri Atletico Madrida slavili su danas na gostovanju kod Las Palmasa sa 2:0 u okviru prvog meča osmine finala Kupa Kralja.

Gosti iz Madrida su poveli već nakon 23. minute igre i to nakon pogotka kojeg je postigao Koke. To je bio i konačan rezultat prvog poluvremena. U nastavku meča još jedan pogodak i to ponovo u mreži domaćih. Igrao se 51. minut kada je Griezmann pogodio nakon asistencije Gameira čime je postavio konačnih 2:0.

U drugom meču koji se igrao od 21.15 sati, Deportivo La Coruna i Deportivo Alaves podijelili su bodove odigravši 2:2. Gosti su poveli nakon samo tri minute, a strijelac je bio Santos. Do drugog pogotka stigli su u sudijskoj nadoknadi prvog dijela igre, a strijelac je bio Mendez sa penala. 

Deportivo La Coruna je do kraja meča uspio da izjednači rezultat i to golovima Game i Joselua. Podsjetimo da su nešto ranije tokom dana gostujuće pobjede ostvarile i ekipe Eibara te Celte Vigo protiv Osasune, odnosno Valencije.

Potražite više informacija na temu La Liga:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi