Atletico u završnici do pobjede protiv Celte Vigo

Španska La Liga

Atletico u završnici do pobjede protiv Celte Vigo

Fudbaleri Atletico Madrida porazili su danas na domaćem terenu ekipu Celte Vigo sa 3:2 u okviru španske La Lige.

Celta je bolje otvorila meč pa su poveli već nakon pet minuta, a strijelac je bio Cabral. Ipak, njihova radost trajala je samo šest minuta jer je Fernando Torres postigao eurogol za izjednačenje.

U 30. minuti isti fudbaler je imao priliku da potpuno preokrene rezultat, ali ipak nije bio precizan sa bijele tačke. Rezultatom 1:1 se i završilo prvo poluvrijeme.

Nastavak meča donio je mnogo uzbuđenja i tri gola. Celta je ponovo povela i to u 78. minuti, a strijelac je ovog puta bio Guidetti. Kada se činilo da će gosti stići do punog plijena, uslijedila je sjajna završnica Atletica. Prvo je Carrasco u 87. minuti pogodio za izjednačenje, da bi već minut kasnije Griezmann pogodio za preokret i veliko slavlje domaćih navijača.

Atletico je nakon ove pobjede ostao na petom mjestu sa 40 bodova, dok je Celta još uvijek 10. sa devet bodova manje od današnjeg rivala.

Potražite više informacija na temu La Liga:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi