Atletico uz dosta muke slavio protiv Espanyola i skočio na treće mjesto na tabeli
Morata je bio strijelac drugog gola

Tek druga pobjeda za madridski tim u posljednjih sedam utakmica u La Ligi

Atletico uz dosta muke slavio protiv Espanyola i skočio na treće mjesto na tabeli

S. Pašalić

Atletico Madrid je na svom terenu ugostio Espanyol u 13. kolu La Lige i slavio sa 3:1.

Ekipa Diega Simeonea je bila u velikoj rezultatskoj krizi uoči ovog meča i u posljednjih šest utakmica je upisala samo jednu pobjedu i čak pet remija u španskom prvenstvu.

Utakmica protiv Espanyola koji je u 12. kola osvojio samo 8 bodova je bila idealna prilika da se upišu tri boda, ali nije krenulo sve po planu.

Gosti su šokirali domaće navijače u 38. minuti kada je Darder pogodio za vodstvo od 1:0, ali je Atletico u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena ipak stigao do izjednačenja kada je Correa postigao gol.

Atletico je u nastavku krenuo svim silama u napad i želio je stići do pobjede, a u 58. minuti je uspio stići do vodstva kada je Morata pogodio za 2:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Domaći su i nakon toga napadali, ali su do trećeg gola stigli tek u 91. minuti kada je Koke postigao gol za konačnih 3:1.

Nakon ove pobjede Atletico se nalazi na 3. mjestu na tabeli sa 24 boda, dok Barcelona i Real imaju po 25 i utakmicu manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi