Komisija dijeli kazne: Atleticu 40.000 eura zbog navijača na stepenicama tokom derbija

Dva predstojeća meča proglašena utakmicama visokog rizika

Komisija dijeli kazne: Atleticu 40.000 eura zbog navijača na stepenicama tokom derbija

Atletico Madrid je kažnjen sa 40.000 eura od strane Komisije za borbu protiv nasilja, zbog događaja tokom madriskog derbija odigranog u septembru.

Cadena Cope pojašnjava da je Atletico kaznu dobio prije svega zbog toga što klub "nije spriječio navijače da stoje na centralnom stepeništu za evakuaciju" tokom derbija sa Realom, koji je inače završen rezultatom 0:0.

Komisija smatra da je stajanje na pomenutom mjestu potencijalno jako opasno jer kompromituje evakuaciju stadiona u slučaju nužde. Iz Komisije su poručili da je "Atletico više puta upozoravan, te da ovo nije prvi put da se razmatralo o sankciji ili da je klub sankcionisan zbog sličnih stvari".

I Osasuna je kažnjena sa 20.000 eura zbog sličnih "nedostataka" tokom duela sa Betisom u septembru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ni drugoligaši nisu bili "sigurni", pošto je Cadiz kažnjen sa 10.000 eura zbog toga što su njegovi navijači istakli "nedozvoljeni transparent" tokom nedavne pobjede nad Las Palmasom.

Također, Komisija za bordu protiv nasilja je proglasila predstojeći andaluzijski derbi, duel Betisa i Seville, ali i duel Ovieda i Sporting Gijona utakmicama visokog rizika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti