Atletico zatražio suspenziju licence Antoineu Griezmannu
(Foto: EPA)

Traže svoja prava

Atletico zatražio suspenziju licence Antoineu Griezmannu

M. Šljivak

Antoine Griezmann nedavno je postao novi član Barcelone.

Katalonski tim je u sjedištu La Lige uplatio sumu od 120 miliona eura kako bi angažovao Francuza, koji je ubrzo i predstavljen kao novi član prvaka Španije.

Međutim, Atletico je odmah reagovao. Traže više novca, a tvrde da je dogovor između Barce i Griezmanna postignut ranije, što bi značilo da bi Katalonci morali platiti 200 miliona eura odštete.

"Cifra koja je uplaćena nije dovoljna da bi se platila njegova odštetna klauzula. Očigledno je da je dogovor imeđu kluba i Barcelone postignut prije nego što je odšetna klauzula sa 200 miliona eura spala na 120 miliona. Atletico Madrid smatra da je ugovor prekršen, gledajući sve činjenice, akcije i izjave fudbalera, pa je klub odlučio da pokrene proceduru zaštite interesa", piše u saopštenju Atletica.

Nakon svih žalbi odlučeno je da se pokrene proces. Rukovodstvo La Lige je pokrenulo postupak i pregledat će sve dokaze koje im je tim iz Madrida dostavio.

Atletico je od rukovodstva La Lige zatražio da se fudbalska licenca Antoineu Griezmannu oduzme, a to bi značilo da on ne može nastupati za Barcelonu, dok Katalonci ne isplate preostali novac.

"Žalba Atletica je stigla. U narednim danima će biti konačno rješenje ove situacije", poručio je prvi čovjek La Lige Javier Tebas.

Konačnu odluku će donijeti Komisija za licenciranje. Oni će sagledati sve dokaze koje su dobili, nakon čega će odlučiti postojili osnov za tužbu Atletica i da li Griezmann može biti registrovan kao igrač Barcelone.

Atletico očigledno nema namjeru odustati od 80 miliona eura i pod svaku cijenu će pokušati da naplate ukupno 200 miliona eura od transfera svog bivšeg fudbalera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi