Di Marzio tvrdi: Barcelona završila transfer Juniora Firpa
(Foto: EPA)

Lijevi bek stiže na Nou Camp

Di Marzio tvrdi: Barcelona završila transfer Juniora Firpa

M. Šljivak

Ekipa Barcelone konačno je pojačala i defanzivni dio ekipe.

Kako navodi poznati stručnjak za transfere Gianluca Di Marzio, katalonski velikan dogovorio je transfer lijevog beka Betisa Juniora Firpa i uskoro bi sve trebalo biti zvanično.

Između Barce i Betisa postignut je dogovor o transferu vrijedan 27 miliona eura i 22-godišnji fudbaler će prema svemu sudeći ubrzo postati novi član prvaka Španije.

Katalonci su dugo tražili rješenje za poziciju lijevog beka. Žele imati adekvatnu zamjenu za Jordija Albu, a Firpo je bio taj koji se najviše povezivao sa Barcelonom.

Na kraju će on i zaigrati na Nou Campu. Uskoro bi transfer trebao biti ozvaničen, pa će Barca dobiti još jednog sjajnog fudbalera u svojim redovima.

Firpo je rođen u Dominikanskoj Republici. Još kao dječak je preselio u Španiju, a prošao je sve omladinske selekcije Betisa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Član prvog tima je postao prije godinu i po. Pokazao se kao zaista sajajn fudbaler i sada je pred njim prvi veliki transfer.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi