Mnogima je promakao ključan trenutak u epskoj drami: Ko zna šta bi bilo...

Carrasco je bio isuviše siguran u sebe

Mnogima je promakao ključan trenutak u epskoj drami: Ko zna šta bi bilo...

Edmir Škorić

U Madridu su sinoć viđene nevjerovatne scene u samoj završnici meča, a Atletico Madrid je na surov način ostao bez pobjede i plasmana u nokaut faz Lige prvaka jer je Yannick Carrasco propustio priliku da zabije sa bijele tačke.

Atletico Madrid i Bayer Leverkusen odigrali su 2:2, a to na kraju nije bilo dovoljno timu Diega Simeonea, pa će Porto dalje u osminu finala.

O scenama sa sinoćnje utakmice iz Madrida će se još dugo pričati i to zbog činjenice da je sudija Turpin prvo svirao kraj meča, a zatim je zbog poziva iz VAR sobe odlučio da vrati igrače na teren i svira penal za Atletico.

Tek tada je nastala drama. Carrasco je uzeo loptu i preuzeo svu odgovornost, ali je njegov udarac odbranio golman Hradecky, da bi u nastavku akcije prečka spasila Nijemce, te je jedan udarac izblokiran.

Nakon utakmice bilo je dosta tenzija na press konferenciji Atletico Madrida, a španski novinari su pitali Simeonea zašto je Carrasco izveo penal kada je poznato da to gotovo uvijek radi Antoine Griezmann.

Oglasi

"Griezmann je bio previše umoran na kraju utakmice. Yannick je bio odmorniji i zbog utakmice koju je odigrao fantastično odlučili smo da on preuzme odgovornost. Imao je dovoljno samopouzdanja da to uradi i odlučio sam da on izvede taj penal. Sam je uzeo loptu i niko mu ne može zamjeriti što je promašio. Griezmann je bio umoran i zbog toga nije pucao taj penal", rekao je Simeone.

Međutim, sada je španska televizija Movistar+ donijela zanimljiv detalj, kada Joao Felix i Carrasco vode kratak razgovor.

Pretpostavlja se da je Portugalac došao da pita Carrasca da li hoće da on izvede penal, ali je Belgijanac bio dovoljno hrabar i odlučan, te je rekao: "Neka, ja ću to učiniti". I potom je promašio, pa je ispao veliki tragičar.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Atleticu ostaje borba za treće mjesto i plasman u nokaut fazu Evropske lige, ali sve je moglo biti drugačije da je Carrasco Felixu prepustio izvođenje penala. Zapravo, ko zna, možda bi se i mnogo mlađi Portugalac uplašio situacije, pa također promašio.

Teško je sada reći šta bi bilo kada bi bilo, za Atletico više nema povratka, ekipa Diega Simeonea neočekivano rano napušta takmičenje u Ligi prvaka u grupi s Portom, Club Bruggeom i Bayerom.

Top Komentari

K79
carasco baksuz hajde što mu golman odbrani nego njega i pogodi ova lopta što je isla u go :D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi