Sramotan potez defanzivca Leverkusena nakon što je Carrasco promašio penal

Takve stvari profesionalci ne rade

Sramotan potez defanzivca Leverkusena nakon što je Carrasco promašio penal

Endin Čaušević

Yannick Carrasco sinoć je bio tragičar Atletico Madrida jer je u nevjerovatnoj završnici utakmice promašio penal za pobjedu iako je prije toga sudija svirao kraj utakmice, ali nakon poziva iz VAR sobe vratio je igrače na teren i svirao je penal za domaći tim. Ipak, mrlju na svu tu dramu bacio je i jedan od defanzivaca Bayer Leverkusena.

Carrasco je sinoć bez dileme bio jedan od najboljih igrača na terenu u remiju Atletica i Bayer Leverkusena (2:2) jer je uspio zabiti jedan pogodak i upisati asistenciju, ali sve je to palo u drugi plan u posljednjim sekundama utakmice.

Naime, u Madridu na Metropolitano stadionu smo gledali zaista nezaboravne scene na kraju meča. Sudija Turpin je svirao kraj utakmice, ali je zatim dobio poziv iz VAR sobe zbog čega je vratio igrače na teren i svirao je penal za Atletico Madrid.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Carrasco koji je na kraju od junaka prerastao u tragičara jer je golman Atletica uspio da odbrani njegov penal.

Taj promašaj značio je i kraj za Atletico Madrid u Ligi prvaka ove sezone jer su izgubili sve šanse da se u posljednjem kolu bore za drugu poziciju koja vodi u osminu finala. Umjesto toga Atletico i Leverkusen će se boriti za treće mjesto i odlazak u Evropsku ligu.

Drama s Metropolitano stadiona je obišla fudbalski svijet, ali je mnogima zasmetala bezobrazna reakcija defanzivaca Leverkusena nakon što je reprezentativac Belgije promašio penal.

Oglasi

Očekivano oni su s oduševljenjem to dočekali jer je njihov tim izbjegao poraz, ali su pojedini od njih odlučili da se naslađuju i unose Carrascu u lice, a to nije previše oduševilo fudbalsku javnost.

Mnogi su kritikovali takvo ponašanje igrača Leverkusena, a posebno defanzivca Mitchela Bakkera koji je tu bio najglasniji što se tiče provokacija prema Carrascu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U ovoj grupi su Club Brugge i Porto već osigurali plasman u nokaut fazu Lige prvaka, dok će se Atletico i Leverkusen boriti za treće mjesto.

Atletico je trenutno treći s pet bodova, dok Leverkusen ima bod manje. U posljednjem kolu Atletico ide u goste Portu, dok će njemački klub na svom terenu ugostiti Club Brugge.

Top Komentari

Klicko
Pa uvijek u ovog gradu madridu penala ko kiše,sve mi je to čudno
0 2
Klicko
Bravo.Provociraj padavičare madridske
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi