Aubameyang je zbog Reala završio u Arsenalu
Foto: EPA

Ponuđen Kraljevima za manje novca

Aubameyang je zbog Reala završio u Arsenalu

M. Šljivak

Pierre-Emerick Aubameyang postao je najskupji fudbaler u historiji Arsenala. Topnici su za njegove usluge Borussiji platili 63.7 miliona eura, a Gabonac će na Emiratesu zarađivati 180.000 funti sedmično.

Međutim, španski mediji tvrde da je 28-godišnjem napadaču Arsenal bio drugi izbor ove zime. On je u finišu prelaznog roka navodno ponuđen madridskom Realu i to za deset miliona eura manje, ali je Real odbio da dovede Gabonca.

Navodno, njegove usluge su ponuđene Kraljevima prije nego što je postignut dogovor sa Topnicima. Borussia je bila spremna da prihvati sumu od 54 miliona eura, ali na kraju se gabonskom napadaču san o dresu Reala nije ispunio.

Rukovodstvo kraljevskog kluba na čelu sa predsjednikom Florentinom Perezom odbilo ga je potpisati. Zatim su intenzivirani pregovori sa Arsenalom i na kraju je završen najveći transfer u historiji londonskog kluba, čime najviše može biti zadovoljna Borussia.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aubameyang je dres Milionera iz Dortmunda nosio od 2013. godine. Nastupio je u 213 utakmica i postigao je 141 gol, a debi u novom dresu trebao bi imati već u subotu kada Arsenal dočekuje ekipu Evertona.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi