Aubameyang: Jednom se živi, stoga mi nemojte govoriti šta da radim
Gabonac je na treninge Borussije dolazio u Lamborghiniju i uglavnom je često bivao kritkovan jer pretjeruje u trošenju, ali on se ne obazire na komentare okoline

Obožava automobile, odjeću...

Aubameyang: Jednom se živi, stoga mi nemojte govoriti šta da radim

E. Škorić

Piere-Emerick Aubameyang se u Lamborghiniju dovozio na treninge Borussije Dortmund i nekima je to smetalo.

Aubameyang je trenutno među najboljim evropskim napadačima, a prelaskom u Arsenal dobit će priliku za nove izazove, nova dokazivanja i dodatno će se obogatiti.

Gabonac dosta računa vodi o svom privatnom životu, dosta troši, vozi skupocjene automobile i nosi odjeću koju si rijetki mogu priuštiti. Afrička zvijezda ne voli da štedi, a mnogi su kritikovali takav život, mada on sam tvrdi da se nikada neće promijeniti.

Svakako voli veliku pozornicu, a njegovo ponašanje i šetkanje po treninzima nisu tek tako tolerisali u Dortmundu, pa je bivao i suspendovan.

"Odjeća i automobili, sve je to bonus. Uživam u životu. Sviđa mi se ko sam i nije mi bitno mogu li to drugi ljudi prihvatiti. Ovisim sam o sebi. I kako kažu - živite samo jednom. Važno je znati odakle ste i gdje su vam korijeni, sve ostalo je premija", rekao je Auba, kojeg je Arsenal platio 54 miliona funti, a on i zaplakao poslije odlaska iz Borussije, gdje je proveo dobar dio karijere.

U Dortmundu je postigao 141 gol u 213 utakmica, a sa 180.000 funti sedmičnom platom ipak može da živi raskošno i bezbrižno. Nogometno znanje na njega je prenio njegov otac.

"Kada sam bio mali, išao sam da gledam oca Pierrea dok je bio u Le Havreu, Touloseu, Nici i Rouenu. Poslije njegovih mečeva igrao bih nogomet u dnevnoj sobi. Ja sada živim svoj san iz djetinjstva. Mislim da je to sjajno za dijete poput mene".

Njegov prvi trener Clarisse Giunoiseau ga je trenirao u rodnom Lavalu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Lopta mu je bila najbolji prijatelj. Bio je mnogo bolji od ostalih i bilo ga je milina gledati kako postiže golove. Ali uvijek je bio na zemlji. Naučio sam ga da ostane skroman, da ostane vjeran sebi i sjeti se odakle je došao", rekao je Guinoiseau.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi