Barcelona na Mestalli podsjetila na svoje najbolje dane uz golčinu Pedrija

Velika pobjeda

Barcelona na Mestalli podsjetila na svoje najbolje dane uz golčinu Pedrija

A. Čaušević

Svoju najbolju gostujuću partiju ove sezone Barcelona je odigrala na gostovanju Valenciji uz trijumf rezultatom 1:4. 

Katalonci su sve dileme oko pobjednika riješili u prvom poluvremenu kada su postigli tri gola. Za to im je trebalo 15-ak minuta.

Šišmiše je načeo Aubameyang u 23. minuti poslije brze akcije, zatim je osam minuta kasnije De Jongu ostalo samo da se nakloni i loptu pospremi u mrežu.

Konačan prvog dijela postavljan je u 38. minuti kada poslije nove lijepe kombinacije mrežu po drugi put trese Aubameyang.

Na startu drugog dijela domaći su pokušali da vrate neizvjesnost u meč. Do svog jedinog gola na susretu stigli su u 53. minuti preko Solera.

Potvrda Barcinog trijumfa stigla je u 63. minuti kada je prelijep gol postigao Pedri. Istina, tom prilikom je imao i malu pomoć Aubameyanga. Gol pogledajte ovdje.

Do kraja susreta obje ekipe su imale prilika, ali rezultatske promjene nisu viđene pa gosti zasluženo kući nose puni plijen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Obzirom na sve prikazano, odnosno igru i rezultat Barcelona je definitivno ovim susretom podsjetila na svoje najbolje dane. Da li je u pitanju bljesak ili konstanta pokazat će naredne utakmice.

Inače, Blaugrana se s ovom pobjedom vratila među top 4 i drži poziciju koja vodi u Ligu prvaka. Valencija s druge strane nastavlja veliku krizu. Šišmišu su na sedam uzastopnih mečeva bez pobjede u Primeri.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Shaba
Agresivno, brzo, efikasno. Putokaz za ubuduce
10 2
bosch
Barsa sve bolja, Xavi za razliku od prethodnika ima projekt, sva pojacanja pun pogodak, Ferran da se uigra i top.
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi