Aubameyang nikad u karijeri nije imao tako sramotnu statistiku nego protiv Liverpoola

Samo 13 dodira s loptom

Aubameyang nikad u karijeri nije imao tako sramotnu statistiku nego protiv Liverpoola

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola sinoć su pred svojim navijačima deklasirali Arsenal s 5:1 i još jednom pokazali da će biti najozbiljniji kandidat za titulu prvaka Engleske.

Derbi je počeo na najbolji način jer je Arsenal uspio da povede, ali su Topnici doživjeli pravu katastrofu u nastavku utakmice. Redsi su preokrenuli rezultat za samo tri minute, a na kraju su se zaustavili na pet postignutih pogodaka.

Navijači Arsenala mnogo su očekivali sinoć od Pierre-Emericka Aubameyanga koji je jedan od najboljih strijelaca Premiershipa, no on se jednostavno nije vidio na terenu. Sigurno da Aubameyang u karijeri nije imao tako sramotnu statistiku kao sinoć na Anfieldu.

Naime, Aubameyang je iz igre izašao u 71. minuti, a za toliko vremena na terenu imao je samo 13 dodira s loptom. Ipak, ono što je poražavajuće jeste da je šest dodira bilo dok je izvodio loptu s centra. Jednom na početku utakmice, te pet puta nakon golova Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti