Aubameyang otkrio: Mkhitaryan je jedan od razloga zašto sam tu

Kao što se i mislilo

Aubameyang otkrio: Mkhitaryan je jedan od razloga zašto sam tu

Gabonski napadač Pierre-Emerick Aubameyang otkrio je za engleske medije kako je izgledao njegov razgovor sa Henrikhom Mkhitaryjanom prije nego što je na kraju prešao u Arsenal.

Saga oko dolaska Aubameyanga u London trajala je tokom čitavog januarskog prelaznog roka, a konačno je završena tek posljednjeg dana.

Mnogi smatraju da je upravo Mkhitaryan jedan od zaslužnijih zašto je Aubameyang sada tu, a tako nešto je rekao i Gabonac.

"Veoma sam sretan što sam ponovo u istom klubu sa Mhkitaryjanom. On mi je zaista kao brat, veoma dobar prijatelj. Veoma sam sretan što ga vidim ponovo. Zvao me je nekoliko puta i pitao me: 'Hoćeš li doći ili ne?', a ja sam rekao: 'Prvo mi reci dolaziš li ti'. Onda, on mi je rekao da je sve završeno oko njegovog transfera i to je bila jedna od prednosti zbog kojih sam na kraju odlučio doći", rekao je popularni Auba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Aubameyang priliku za debi ima već danas kada Arsenal igra protiv Evertona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi