Aubameyang sletio na aerodrom u Barceloni, pa saznao loše vijesti, navijači ga podržavali

Na prekretnici

Aubameyang sletio na aerodrom u Barceloni, pa saznao loše vijesti, navijači ga podržavali

Edmir Škorić

Gabonski napadač Pierre-Emerick Aubameyang danas je sletio na aerodrom u Barceloni.

Aubameyang je iskoristio nekoliko slobodnih dana kako bi posjetio Pariz, a danas se pojavio na aerodromu u Barceloni, nakon čega su ga okupirali fanovi, ali i novinari.

Odmah je naravno upitan šta će biti s njim i gdje će nastaviti karijeru, a on je odgovorio: "Prvo da popravim automobil...".

I zaista, Aubu je dočekala probušena guma na njegovom skupocjenom automobilu, pa ga je morao odvući kamion za vuču.

Dok je stajao na kamionu za vuču, Auba je dobio ovacije navijača, molili su ga da ostane, ali imali su i jedan lud zahtjev - da napravi svoj prepoznatljivi salto sa kamiona, inače onaj salto koji viđamo kod proslava njegovih golova.

Oglasi

Aubameyang je početkom godine stigao iz Arsenala u Barcelonu i briljirao je u dresu katalonskog kluba u drugom dijelu sezone.

Međutim, postalo je jasno da neće biti starter nakon što je Barcelona dovela Roberta Lewandowskog, te se počelo u posljednje vrijeme sve više špekulisati da će Gabonac napustiti Camp Nou nakon samo pola godine.

Dosta se piše o Chelseaju, koji je spreman da ga plati 20 miliona eura, mada se još uvijek ne isključuje mogućnost da ostane u Barceloni unatoč velikoj konkurenciji u napadu i vjerovatno smanjenoj minutaži u nastavku sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Aubameyang vjeruje da će imati dobru minutažu jer će ga Xavi koristiti i na poziciji krilnog napadača.

Također, za njega je olakšavajuća činjenica da će Memphis Depay vjerovatno napustiti klub i otići u Juventus čime bi konkurencija u napadu bila dosta lakša s obzirom da bi Xavi onda imao samo Aubameyanga i Lewandowskog na poziciji centralnog napadača.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi