Lewandowski birao četvoricu najdražih igrača po pozicijama i sve šokirao izborom

To baš nisu očekivali

Lewandowski birao četvoricu najdražih igrača po pozicijama i sve šokirao izborom

Endin Čaušević

Poljski napadač Robert Lewandowski prije nekoliko dana debitovao je u dresu Barcelone.

Lewandowski je ovog ljeta odlučio da napusti Bayern nakon osam sezona i jedini cilj bio mu je da potpiše za Barcelonu što je na kraju uspio da ostvari.

Poljak je za vikend debitovao u dresu katalonskog kluba protiv Rayo Vallecana, ali debi nije prošao onako kako se on nadao jer je utakmica na Camp Nou završena bez golova.

Lewandowski se ponovo našao u centru pažnje fudbalske javnosti nakon što je Barcelona objavila video kratkog intervjua poljskog napadača.

Iskusni napadač je birao četvoricu najboljih igrača po pozicijama, te je na kraju imao zaista zanimljiv odabir.

Za najboljeg golmana izabrao je Fabiena Bartheza što je sve iznenadilo. Ipak, Lewa je objasnio da je kao dijete pratio dosta reprezentaciju Francuske, te da mu se Barthezov stil itekako sviđao.

Što se tiče odbrambenog igrača tu je izabrao je Carlesa Puyola jer smatra da je on bio lider i gazda u odbrani, te da je uvijek bio spreman za borbu i davao je maksimum u svakoj utakmici.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I u izboru veznog igrača Lewandowski je iznenadio mnoge. Pored svih zvijezda u fudbalu on se odlučio za Bastiana Schweinsteigera s kojim je igrao u Bayernu.

Na kraju za svog najboljeg i najdražeg napadača izabrao je Thierryja Henryja kojem se posebno divio dok je bio dijete. Henry je bio idol za Lewandowskog i pomno je pratio sve njegove igre i golove.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Moja četvorka: Casillas, Vidić, Gerard, Raul
1 6
PapaK
Moj izbor: Golman - Neuer Desni bek - Cafu (zamjena Thuram) Odbrana CD - Giuseppe Bergomi (zamjena Nemanja Vidic) Odbrana CL - Jaap Stam (zamjena Carlos Puyol) Lijevi bek - Paolo Maldini (zamjena Roberto Carlos) Desna sredina - Luka Modric (zamjena Paul Scholes) Sredina - Iniesta (zamjena Gerrard ili Seedorf) Lijeva sredina - Xavi (zamjena Pirlo) Desno krilo - Messi (zamjena Romario) Centarfor - Ronaldo BRAZIL (zamjena Ibrahimovic) Lijevo krilo - Ronaldo PORTUGAL
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi