Nakon "fijaska" protiv Raya, pale su prve dvije žrtve

Xavi planira promjene

Nakon "fijaska" protiv Raya, pale su prve dvije žrtve

Edmir Škorić

Barcelona je loše otvorila sezonu, odigravši samo 0:0 protiv Rayo Vallecana u 1. kolu La Lige, u subotu navečer.

S mnogo optimizma je Barcelona dočekala početak sezone, što i ne čudi s obzirom na to kakvi igrači su dovedeni. Ipak, protiv Raya nije bilo dovoljno za tri boda, pa je trener Xavi Hernandez već pronašao dvije žrtve.

Sprema se niz promjena. Jedna je prinudna, pa bi bh. reprezentativac Miralem Pjanić trebao da bude starter umjesto povrijeđenog Sergija Busquetsa protiv Real Sociedada na Anoeti.

No, ostale promjene nisu prinudne i bit će isključivo odluke Xavija i njegovog stručnog štaba.

Andreas Christensen i Gavi su gore spomenute žrtve i igrači koji će ispasti iz prve postave. Danca će u odbrani zamijeniti Jules Kounde, sjajni stoper koji je ovog ljeta došao iz Seville i protiv Raya nije imao pravo nastupa jer je jedni koji nije registrovan za prvenstvene mečeve, ali taj bi se problem trebao riješiti do narednog vikenda i meča sa Sociedadom.

Mogući odlazak Memphisa Depaya, zajedno s korekcijom plate Gerarda Piquea, omogućili bi francuskom reprezetativcu da stekne pravo nastupa.

Oglasi

Druga promjena u jedanaestorici bit će ulazak Frenkieja de Jonga umjesto Gavija u vezni red.

U napadu će se ne očekuju značajne promjene, pa će Robert Lewandowski ostati kao centarfor, dok će po krilima igrati Raphinha i Dembele, ali svaka loša partija mogla bi rezultirati novim promjenama. Ansu Fati nestrpljivo čeka svoju šansu, baš kao i Ferran Torres.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se tiče mogućih dolazaka, trebalo bi veoma brzo da bude zvanično potvrđen prelazak Marcosa Alonsa iz Chelseaja, pa bi iskusni Španac mogao dobiti šansu ispred Jordija Albe u nekim narednim utakmicama, ali teško da će se to dogoditi narednog vikenda.

Barcelona će svoju utakmicu 2. kola La Lige odigrati u nedjelju u San Sebastianu od 22 sata. Bit će to težak ispit za Katalonce nakon lošeg otvaranja sezone i prilika da Lewandowski konačno postigne prvijenac u klubu nakon što je došao ovog ljeta iz Bayerna za oko 50 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

krems_krems12
De Jong ce zaigrati na poziciji Sergia i na zalost Pjana opet na klupu. Steta Bgm.
4 0
King_Kenny
...samo da znate da je ovo provjerena informacija iz prve ruke,meni i ovom novinaru je prioostio Xavi licno kad smo bili sa njim na kafi neku vece poslije tekme...govori Xavi "kud ne stavi Pjanica umjesto Gavija od pocetka,jesam hajvan"...i sve se udara mobitelom u celo,onom Nokiom 3310,zvanom cigla...
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti