Aubameyangovoj noćnoj mori nema kraja

Nema ga ni za vikend

Aubameyangovoj noćnoj mori nema kraja

Edmir Škorić

Gabonski napadač Pierre-Emerick Aubameyang ponovo će biti izvan tima.

Trener Arsenala Mikel Arteta nedavno je odlučio izbaciti iz tima kapitena Aubameyanga jer je "povrijedio klupsku disciplinu".

Ne postoji zvanično obrazloženje zbog čega je Arteta donio ovu odluku, ali smatra se da je Gabonac kasnio sa povratkom iz Francuske gdje je bio u posjeti bolesnoj majci, a da je pritom na Instagramu osvanula fotografija napadača iz tatoo salona gdje se tetovirao.

Arteta nije igrao protiv Southamptona, zatim je propustio i West Ham, a neće igrati ni ovog vikenda u meču engleske Premier lige protiv Leedsa.

Kapitenska traka mu je oduzeta i pripada sada njegovom kolegi u napadu Alexandreu Lacazetteu, a mnogi smatraju da će Auba već u januaru pokušati da ode iz sjevernog Londona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ono što 32-godišnjem napadaču ne ide u prilog jeste činjenica da je Arsenal u oba meča bez njega upisao lagane pobjede, najprije 3:0, a ona i 2:0.

Arsenal je trenutno četvrti na tabeli sa 29 bodova i u seriji je od dvije pobjede, a duel sa Leedsom igra se sutra, nakon čega će do kraja godine Topnici još gostovati Norwichu i ugostiti Wolverhampton.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Comandini
Napuhan igrac. Stvarni domet Watford, Wolves..
4 2
Sars33
Bjezi ba iz Arsenala
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi