Augsburg ispustio pobjedu, Demirović se vratio nakon suspenzije

Poslije tri utakmice odmora

Augsburg ispustio pobjedu, Demirović se vratio nakon suspenzije

Eldar Ganibegović

Augsburg je večeras na domaćem terenu prosuo vrijedna dva boda u utakmici u kojoj se nakon tri utakmice hlađenja poslije suspenzije vratio bh. napadač Ermedin Demirović.

Večeras je utakmicom Augbusrg - Stuttgart otvoreno 29. kolo njemačke Bundeslige, a krajnji rezultat glasio je 1:1.

Domaći tim stigao je do prednosti već u osmoj minuti, a strijelac je bio mladi reprezenativac Hrvatske, Dion Drena Beljo.

U drugom poluvremenu su gosti zaigrali ofanzivnije i došli do gola i boda. Pogodio je Endo u 78. minuti meča.

Ova utakmica bila je i povratnička za bh. reprezentativca Ermedina Demirovića, koji je prethodna tri meča u Bundesligi propustio zbog suspenzije.

Podsjetimo, on je dobio crveni karton protiv Schalkea 18. marta i propustio je mečeve s Wolfsburgom, Kolnom i RB Leipzigom u kojima je njegov tim osvojio samo jedan bod.

Oglasi

Večeras je Demirović zaigrao u startnoj postavi i igrao je sve do 70. minute kada ga je zamijenio još jedan mladi hrvatski reprezentativac, David Čolina.

Augsburg je s ovim bodom na 13. mjestu s 30 bodova i ostanak u ligi još uvijek nije obezbijeđen. Stuttgart je na 16. mjestu koje vodi u razigravanje s pet bodova manje.

U tridesetom kolu Demirović i ekipa će u goste u Frankfurt kod Eintrachta, dok će Stuttgart biti domaćin Borussiji Monchengladbach.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 29. kolo:

Augsburg - Stuttgart 1:1 (Beljo 8'; Endo 78')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti