Švabe se probudile u pravo vrijeme, Demirović drži Augsburg iznad vode
FOTO: EPA

Uzbuđenja u finišu Bundeslige

Švabe se probudile u pravo vrijeme, Demirović drži Augsburg iznad vode

Haris Zilić

Odigrano je pet duela 30. kola njemačke Bundeslige. Pored borbe za titulu između Bayerna i Dortmunda, velika je bitka za Evropu, ali i opstanak u društvu najboljih.

Stuttgart je danas upisao veliki tirjumf protiv Borussije Monchengladbach rezultatom 2:1. Ovom pobjedom popualrne Švabe su izašle iz opasne zone četiri kola prije kraja i imaju 28 bodova na 15. poziciji koliko i Bochum na 16. poziciji.

Do vrijednog boda u borbi za opstabnak stigao je Agusburg remiziravši protiv Eintracht rezultatom 1:1, a bod gostima donio je naš Ermedin Demirović sjajnim golom u 58. minuti susreta.

Ovim bodom Augsburg je stigao do 31 boda u sezoni i na poziciji su broj 13. sa tri boda iznad opasne zone.

Freiburg ne odustaje od Lige prvaka. Dobili su u gostima Koln sa 1:0 i zadržali četvrtu poziciju sa 56 bodova, dva više od RB Lepziga.

I Leipzig je danas slavio protiv Hoffenheima rezultatom 1:0.

Oglasi

U utakmici bitnoj za evropska takmičenja Union Berlin i Bayer Leverkusensu remizirali rezultatom 0:0. Ovim bodom zadovolniji mogu biti domaćini koji su ostali na trećoj poziciji.

Do kraja sezone će biti velike borbe za Ligu prvaka, Evropa ligu, Konferencijsku ligu, kao i za titulu te opstanak.

Možemo reći nikad uzbudljivija sezona Bundeslige jer se bukvalno ništa neće znati prije posljednjeg kola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Do kraja su ostala još četiri kola koja nude vrhunac uzbuđenja.

Program ove subote zatvaraju Schalke i Wreder u utakmici koja domaćinima znaći sve ili ništa u borbi za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi