Aurier: PSG me nije poštovao
Foto: EPA

Pojasnio zašto je otišao

Aurier: PSG me nije poštovao

Reprezentativac Obale Slonovače Serge Aurier je pred kraj ljetnog prelaznog roka PSG-ov dres zamijenio Tottenhamovim.

Ovaj defanzivac je za vrijeme boravka u PSG-u bio jedan od zahvalnijih igrača na terenu, ali problematičnijih van njega i zbog neslaganja sa pojedinim čelnicima pariškog kluba odlučio se na odlazak.

"Želio sam napraviti novi korak jer me PSG nije poštovao onoliko koliko vrijedim. Sa ovim klubom sam osvojio devet trofeja i mislim da sam najbolje tehničar među odbrambenim igračima u Liguei 1 od 2013. godine do danas. Žao mi je što su se u prvi plan uvijek gurale one loše stvari, a moje fudbalsko umijeće bilo u sjeni toga", rekao je Aurier, koji je potom dodao:

"PSG me želio zadržati i nudio mi je novi trogodišnji ugovor, koji sam odbio. Slušao sam svoje srce i procijenio da je vrijeme da odem negdje gdje će mi biti bolje. Opredijelio sam se za Tottenham i mislim da nisam pogriješio. Želim otkriti novi način života".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Serge Aurier je karijeru počeo u Lensu iz kojeg je 2012. otišao u Toulouse, a kasnije stigao u PSG za 10 miliona eura. Tottenham ga je posljednjeg dana ljetnog prelaznog roka doveo za 25 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti