Tottenham dogovorio dugo očekivani transfer igrača PSG-a
Foto: EPA

Serge Aurier ipak odlazi u Englesku

Tottenham dogovorio dugo očekivani transfer igrača PSG-a

Tottenham je tokom većeg dijela prelaznog roka bio potpuno neaktivan, ali kako se počeo bližiti 31. august i Pijetlovi su počeli dovoditi igrače.

Prvo je Tottenham oborio klupski rekord dovođenjem Davinsona Sancheza za 42 miliona funti, potom je u klub stigao golman Southamptona Paulo Gazzaniga, a sada će Spursi biti jači za još jednog sjajnog beka.

Naime, klubu iz Londona će se uskoro pridružiti kontroverzni fudbaler PSG-a, Serge Aurier.

Prema navodima Sky Sportsa njegov transfer je dogovoren, a Tottenham će Parižanima isplatiti 23 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Problem za Pijetlove bi mogla biti činjenica da je Aurieru prošle godine bio zabranjen ulazak u Veliku Britaniju, i to zbog toga što je u Francuskoj osuđen na uslovnu kaznu nakon što je udario policajca.

Ipak, u Tottenhamu su uvjereni da će Aurieru ovaj put biti izdata viza, te da će mu biti omogućen ulazak u Veliku Britaniju, ali će se sa zvaničnom objavom transfera sačekati dok engleske vlasti ne potvrde da je reprezentativcu Obale Slonovače dozvoljeno da uđe u zemlju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti