Australci se ne šale: Litvanija pregažena na putu ka medalji

Košarkaški turnir, četvrtfinale

Australci se ne šale: Litvanija pregažena na putu ka medalji

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Australije pobijedila je Litvaniju 90:64 u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Riju.

Fantastičan turnir igraju Australci u Riju i sasvim zasluženo idu u borbu za medalje.

Od prve minute su protiv Litvanaca dominirali. Šut ih je služio, a već nakon prve dionice imali su plus devet, 26:17.

Nastavila je Australija dominirati u drugoj četvrtini. Mills i Dellavedova su nemilosrdno rešetali Litvance, koji su nakon prvog poluvremena imali minus 18, 48:30.

Ništa se bolje Litvanija nije provela ni u nastavku meča. Prednost Australaca je rasla iz napada u napad, pa je nakon tri četvrtine bilo plus 27 u korist Kengura, 70:43.

Bez većih problema je Australija privela ovaj meč kraju, te je stigla do pobjede i plasmana u polufinale, gdje ih čeka pobjednik duela Hrvatske i Srbije.

Patty Mills je vodio ovu selekciju do trijumfa sa 24 poena, Aaron Baynes je dodao 16, a Matthew Dellavedova 15.

Kod Litve Mantas Kalnietis je ubacio 12 poena.

Olimpijske igre, četvrtfinale:

Australija - Litvanija

AUSTRALIJA: Goudling, Mills 24, Bogut 6, Ingles 10, Dellavedova 15, Broekhoff 7, Bairstow, Lisch, Baynes 16, Andersen 6, Motum 4, Martin 2.

LITVANIJA: Kalnietis 12, Juskevicius 5, Maciulis 6, Seibutis 8, Sabonis 1, Kavaliauskas 12, Jankunas 5, Javtokas, Valanciunas 5, Kuzminskas 6, Grigonis, Kariniauskas 4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi