Raspada se jedna od najboljih navijačkih skupina: Za vikend je stigla kap koja je prelila čašu
FOTO: FK Austira Wien

Bilo je dosta nesuglasica

Raspada se jedna od najboljih navijačkih skupina: Za vikend je stigla kap koja je prelila čašu

Haris Zilić

Kao grom iz vedra neba jutros je osvanula vijest da se raspušta jedna od najjačih i najvećih navijačkih skupina u Evropi.

Austrijska "Laola" prenosi da će se navijačka skupina "Viola Fanatcis" rasformirati, riječ je o navijačima bečke Austrije.

Popularne Viole su jedna od najboljih navijačkih skupina i redovno su pravili spektakl na tribinama, posebno u gradskim derbi duelima protiv Rapida.

Međutim, unutar grupe došlo je do nesuglasica protekli vikend i odlučili su da se razdvoje, tačnije da se grupa rasformira.

Prema pisanjima asutrijskih medija jedan dio navijača odlučio je da ode na utakmicu juniora Austrije da im da podršku, dok je drugi dio insistirao da cijela grupa bude prisutna na utakmici Bundeslige protiv LASK-a.

Nisu uspjeli pronaći zajednički jezik i odlučeno je da grupa više neće funkcionisati jer nije prvi slučaj da nailaze na nesuglasice unutar navijačke grupe.

Oglasi

Austria je u pomenutom susretu remizirala sa LASK-om 2:2 u utakmici prvog kola play offa za prvaka. Bečki tim će se do kraja sezone boriti za direktan plasman u evropska takmičenja.

Što se tiče "Viola" grupa je nakon pandmeije koronavirsua gubila sve više članova, a dosta je bilo i pokušaja raznih razaranja grupe od strane ostalih navijačkih skupina prvenstveno u Beču.

Kao da je cijela situacija kupila negativnu energiju iz dana u dan i bilo je samo pitanje vremena kada će doći do rastanka večine članova.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Što se tiče Austrie jedan dio navijača će ostati na navijačkoj tribini, a u narendom periodu će vođe grupa i sami predstavnici odlučiti koji će biti naredni koraci kada je u pitanju podrška ekipi Austrie.

Protiv LASK-a na tribinama je nedostajao glavni i najveći transparent grupe i bilo je jasno da bi naredna sedmice mogla donijeti dosta promjena među "Violama".

Top Komentari

nakopitam
Ovo je vijest na “nasem” sportskom portalu?!?!?!?!?!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi