Roditelji su mu iz BiH, briljira u Austriji s 18 godina, a ima i pasoš Hrvatske
Foto: Screenshot

Hoće li na njega pažnju obratiti N/FSBiH?

Roditelji su mu iz BiH, briljira u Austriji s 18 godina, a ima i pasoš Hrvatske

E. Ganibegović

Bečka Austria je jučer na svom terenu u okviru 16. kola austrijske Bundeslige s 2:1 slavila protiv Sturma.

Prvi gol je u 48. minuti postigao Muharem Husković, 18-godišnji napadač koji je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a igra za mlađe reprezentacije Austrije.

Aleksandar Jukić duplira vodstvo domaćih u 77. minuti, a Sarkaria u 81. postiže počasni gol za goste iz Graza za koje je do 74. minute igrao bh. reprezentativac Jusuf Gazibegović.

Izdvojimo sada malo vremena da se posvetimo Muharemu, koji s 18 godina sjajno igra u renomiranoj evropskoj ligi. Ovo mu je ove sezone bio 11. nastup u Bundesligi, a drugi gol. Tom učinku dodao je i jednu asistenciju.

Nastupio je i u jednoj utakmici OFB-Kupa. Također, odigrao je četiri utakmice za mladi tim Austrije u 2. ligi.

Trenutno je Muharem U21 reprezentatiavac Austrije, a ukupno je u mlađim kategorijama ove selekcije odigrao 27 utakmica i postigao pet golova.

Roditelji 180 cm visokog napadača Austrije dolaze iz Bosne i Hercegovine. Majka mu je iz Čajniča, a otac iz Brčkog.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Osim austrijskog, Husković posjeduje i pasoš Republike Hrvatske.

Vidjet ćemo da li će N/FSBiH obratiti pažnju na ovog talentovanog fudbalera i u narednom periodu ga pokušati dovesti pod zastavu Bosne i Hercegovine kojoj su i u prošlosti igrači iz dijaspore bili okosnica reprezentacije.

Top Komentari

Maatija
Baš ono pravo hrvatsko ime Muharem
10 4
Babajaga
Kako tate plaćaju redakciji za ovakve naslove u novinama!! Strašno nešto.. Sada kao poziv malo da se digne cijena i hopa.. E moj sportsport ba na sto si spao
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi