1300 ultrasa dječacima do 7 godina priredilo utakmicu života!

Prelijepe scene

1300 ultrasa dječacima do 7 godina priredilo utakmicu života!

Esmer Oštraković

Dječaci koji su igrali utakmicu između Austrije Salzburg i USV Lamprechthausena u omladinskoj ligi, do kraja života pamtit će ono što su im priredili navijači domaće ekipe.

Naime, čak 1300 austrijskih ultrasa stiglo je na utakmicu za djecu do sedam godina, te su priredili nezapamćene scene.

Navijači su se pojavili sa bakljama, zastavama i bubnjevima, a nevjerovatno je da su sve to uradili kako bi bodrili djecu mlađu od sedam godina.

Na videu se jasno vide djeca koja igraju utakmicu dok se iza njih čuje navijanje, te se vijore zastave i pali pirotehnika.

Okupirali su austrijski ultrasi tribinu najbližu skraćenom terenu na kojem se igrala utakmica, te su napravili nevjerovatnu atmosferu.

Dječaci su tako doživjeli atmosferu na kojoj bi mogli pozavidjeti i neki stadioni seniorskog fudbala u ligama petice.

Naravno, navijači su se ponašali fino i nije bilo nikakvih incidenata, a djeca su jako pozitivno reagovala na publiku.

View this post on Instagram

A post shared by @saschagasthuber

"Austria je porodični klub koji je djecu stavio u središte svega što radimo. To govorim s ponosom", istakao je trener Austrije iz Salzburga Sascha Gastuba.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Austrija Salzburg osnovana je 2005. godine nakon što je grupa navijača odlučila da osnujee svoj klub jer im je voljeni klub kupila kompanija Red Bull.

Napravili su od tada četiri promocije i igraju trenutno u trećoj austrijskoj ligi, ali ima i veliku armiju navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi