To ne brane ni tri golmana: Raketa Jusufa Gazibegovića zbog koje je nastao totalni muk

Sjajan gol desnog beka Sturma

To ne brane ni tri golmana: Raketa Jusufa Gazibegovića zbog koje je nastao totalni muk

E. Čaušević

Fudbaleri Sturma igraju trenutno u gostima derbi prvog kola austrijske Bundeslige protiv Austrije iz Beča, a prvo poluvrijeme obilježila je golčina bh. reprezentativca Jusufa Gazibegovića.

Sturm je fantastično igrao u prvom poluvremenu utakmice u Beču i već sada je jasno da se klub iz Graza nalazi pred osvajanjem tri boda na startu nove sezone.

Prvo poluvrijeme u Beču obilježio je bh. reprezentativac Jusuf Gazibegović koji je fantastično otvorio novu sezonu jer je u devetoj minuti uspio da postigne zaista spektakularan pogodak za vodstvo svoje ekipe.

Gazibegović se u centru pažnje našao kada je sa vrha kaznenog prostora loptu poslao u rašlje gola Austrije za muk navijača domaćeg tima.

Iako igra na poziciji desnog beka Gazibegović je ponovo pokazao da ima silovit udarac, a to jednostavno ne bi odbranila ni tri golmana.

Oglasi

Posao Austrije da se pokuša vratiti u meč otežan je u 33. minuti kada su domaći ostali s igračem manje jer je Martins dobio direktan crveni karton.

Sturm je to znao da iskoristi jer je samo pet minuta kasnije udvostručio svoju prednost. Sarkaria je asistirao, a gol za 2:0 za goste zabio je Wlodarczyk.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Sigurno je da će Sturm u drugom poluvremenu pokušati lagano da privede meč kraju, dok su igrači Austrije očito već mislima okrenuti na meč u Banja Luci.

Naime, Austria u četvrtak igra u gostima protiv Borca revanš utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige. Klub iz Beča u prvom meču slavio je s minimalnih 1:0 golom Tabakovića u posljednjim sekundama utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi