Srušio je Borac, pa odgovorio na pitanje za koju mu državu kuca srce

Haris Tabaković o reprezentaciji

Srušio je Borac, pa odgovorio na pitanje za koju mu državu kuca srce

M. Šljivak

Haris Tabaković (29) postigao je pobjednički gol za Austriju iz Beča u duelu protiv Borca. Pogodio je ovaj napadač u nadoknadi meča, a nakon utakmice je za austrijske medije govorio o potencijalnom pozivu u reprezentaciju.

Haris Tabaković je protiv Borca nastavio seriju golova iz prošle sezone kada je igrao zaista fenomenalno u dresu bečke Austrije.

Banjalučki tim je u nadoknadi meča bio nova žrtva 29-godišnjeg napadača, a on je nakon završetka utakmice govorio o potencijalnom pozivu u reprezentaciju. Može igrati za Bosnu i Hercegovinu i Švicarsku.

Rado bi Tabaković igrao za obje zemlje. Ne želi da ih razdvaja iz srca.

"Srce mi kuca za obje države i igrao bih za onu koja me prva pozove. Reprezentacija je vrhunac karijere. Ako me neko pozove odmah ću doći", rekao je Haris Tabaković.

Oglasi

Tabaković je porijekom iz Bosne i Hercegovine, ali je rođen u švicarskom gradu Grenchenu.

Fudbalsku karijeru 29-godišnji fudbaler započeo u Young Boysima, a u rodnoj zemlji je nastupao još za Wil i Grasshoppers.

Potom 2017. godine odlazi u Mađarsku. Tamo je nastupao za Debrecen i Diogsyor, a nakon tri godine stiže u Austriju gdje prvo nastupa za Lustenau, a zatim od prošle godine za Austriju Beč.

U ovom timu je ponovo privukao pažnju na sebe i vidjet ćemo hoće li dobiti poziv neke od selekcija u narednom periodu.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Treba napomenuti da je Tabaković igrao za omladinske selekcije Švicarske, a za U21 selekciju je postigao šest golova u 15 nastupa.

Top Komentari

zajid08
Bolji je Prevljak.
2 0
Gr0hot
Ha ti ne znas u 29 godini koja je tvoja drzava ni nisi zasluzio poziv taman da dvjesto golova po utakmici da zabijas
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi