Austrija pobjedom u Gruziji otvorila kvalifikacije

Austrijanci slavili sa 2:1

Austrija pobjedom u Gruziji otvorila kvalifikacije

Endin Čaušević

Reprezentativci Austrije na najbolji način otvorili su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje se za dvije godine igra u Rusiji. 

Austrija je večeras slavila na gostovanju protiv Gruzije sa 2:1, te je tako sa tri boda startala u novim kvalifikacijama. Gosti su bolje otvorili ovaj meč što im se isplatilo u 16. minuti utakmice kada je mrežu Gruzije nakon sjajne asistencije Alabe zatresao Hinteregger.

Gosti su nakon toga imali incijativu na sredini terena, te nisu dozvolili domaćoj ekipi da uputi ozbiljniji udarac. Austrijanci su u samom finišu utakmice uspjeli udvostručiti prednost. Arnautović je ovaj put bio asistent, a na 2:0 povisio je Janko.

U drugom poluvremenu Gruzija je mnogo bolje zaigrala. Domaći su imali nekoliko sjajnih prilika, ali nisu uspijevali da zatresu mrežu Austrije.

Ipak, u 78. minuti Gruzija je uspjela da smanji prednost gostiju. Okriashvili je loptu dodao Ananidzeu koji je postigao prekrasan gol. Domaći su do kraja utakmice pokušali na sve načine da dođu do jednog boda, ali se Austrija odlično branila.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kvalifikacije za SP, Grupa D: 

Gruzija - Austrija 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi